L’Audiència Nacional decreta presó incondicional sense fiança per al fugitiu holandès detingut a Castellterçol

Carmen Lamela, magistrada de l’Audiència Nacional ha decretat presó provisional i sense fiança per a Joseph Theresia Johaness Brech, el fugitiu holandès detingut ahir diumenge a la localitat barcelonina de Castellterçol, informa el Tribunal Superior de Justícia de Barcelona. Brecht és sospitós d’haver violat i matat un nen d’onze anys al seu país, Holanda, el 1998. Sobre l’arrestat pesava una ordre de detenció i lliurament, així que la magistrada ha decidit enviar-li a presó mentre es tramita l’extradició.

Johaness Brech ha declarat davant l’alt tribunal espanyol i accepta el seu lliurament a Holanda. La presó provisional ha estat justificada per part de la magistrada Lamela en el fet que no té arrels a casa nostra, ja que no té família i on va arribar de forma errant.

La justícia holandesa castiga amb cadena perpètua en alguns casos, i trenta anys de presó en altres, els delictes que ha d’assumir Brech, per la qual cosa es considera que hi ha risc de fuga davant una sol·licitud penal tan elevada. L’ordre europea de detenció es va cursar l’11 de juny de 2018 per part de la fiscalia de Limburg, que considera Brech autor d’un delicte d’homicidi, agressió sexual, sostracció de menor i detenció il·legal.

 

Detingut a Castellterçol un holandès buscat per la justícia del seu país per violar i assassinar un nen d’11 anys el 1998

Port de Tarragona