Detinguts els quatre components d’una banda que va robar a domicilis de Coma-ruga, Roda de Berà i localitats del Vallès

Imatge d'ahir dels diners que una banda que també robava a domicilis i que va ser detinguda pels Mossos.

Els Mossos han detingut quatre homes d’edats compreses entre els 18 i els 28 anys, de nacionalitat xilena i veïns de Badalona com a presumptes autors de nou robatoris amb força a domicilis de Coma-ruga i Roda de Berà, a banda d’altres tres localitats d’arreu de Catalunya i els acusa policialment de pertinença a grup criminal.

El agents van iniciar una investigació arran d’uns robatoris amb força a domicilis comesos durant l’estiu a diferents municipis del Vallès Occidental. Com a resultat de totes les gestions d’investigació realitzades s’ha pogut desmantellar un grup criminal que operava arreu del territori català. En concret s’han resolt nou robatoris a domicilis comesos entre els mesos de juliol i agost: cinc a Sant Cugat del Vallès i un a Rubí, Castellbisbal, Coma-ruga i Roda de Berà.

El modus operandi del grup criminal consistia a desplaçar-se en vehicle per tota la geografia catalana i feien recerca de domicilis, preferiblement cases, on poder accedir-hi. Un cop seleccionat els lladres es repartien les tasques: mentre un o dos s’encarregaven de vigilar els altres dos accedien al domicili.

La detenció de tres lladres es va produir a la ciutat de Barcelona i el quart a la ciutat de Badalona on la banda disposava d’un pis franc on amagaven els objectes sostrets, principalment joies, telèfons mòbils i aparells electrònics.

Els detinguts, que acumulaven entre tots més de 20 antecedents policials per delictes contra el patrimoni, principalment., van passar a disposició judicial el 25 d’agost davant el jutjat en funcions de guàrdia de Rubí, el qual va decretar l’ingrés a presó per tres dels integrants i la llibertat amb càrrecs pel quart. La investigació continua oberta per tal de lliurar als propietaris els objectes recuperats i no es descarten més detencions.

Port de Tarragona