El Ministeri d’Indústria amplia fins a desembre de 2020 el termini per adaptar-se a la nova norma d’emissions de vehicles

Els motors s'hauran d'adaptar al nou protocol de mesurament de consums i emissions. / Foto: Honda

El Ministeri d’Indústria ha estès el termini d’adaptació del mercat automobilístic a la nova norma europea de càlcul d’emissions que afecta els motors dels vehicles. Així, s’ha ajornat fins al 31 de desembre de 2020 el període de transició a aquesta nova normativa, coneguda com WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) segons informa avui el ministeri. Aquesta nova data límit s’ha ampliat dos anys a la que existia fins ara, que era finals de desembre d’aquest any 2018.

D’aquesta manera, els fabricants han de disposar d’una moratòria que han pres com un ajut del Govern al seu sector. La nova normativa estableix un nou sistema per mesurar el consum i les emissions de CO2, més restrictiu que l’existent en l’actualitat.

Port de Tarragona