Detingut el conductor d’una furgoneta per conduir ebri i provocar un accident a l’A-2 a Esparraguera

Foto: Mossos

Els Mossos d’Esquadra van detenir dissabte un conductor de 23 anys, de nacionalitat boliviana i veí de Cornellà de Llobregat com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat del trànsit en conduir sota els efectes de l’alcohol i originar un greu risc per a la circulació, informa la Policía catalana.

Els fets van tenir lloc cap a les 03.00 hores de la matinada de dissabte quan els agents van rebre l’avís d’un vehicle aturat a l’autovia A-2 en sentit Lleida, al carril esquerre, a l’altura del terme municipal d’Esparreguera. Al lloc van arribar dues dotacions de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Martorell i poc després, un indicatiu de Trànsit, que van trobar una furgoneta accidentada al carril esquerre de la via ràpida, en un tram de dos carrils, sense cap tipus de senyalització: el vehicle tenia els enllumenats apagats i no hi havia els triangles de senyalització de perill.

Els agents van comprovar que el conductor, que havia resultat il·lès, havia tingut diverses col·lisions contra la tanca de separació del costat esquerre al llarg d’uns 200 metres. Els agents van observar que el conductor mostrava símptomes evidents d’anar sota els efectes de l’alcohol i li van realitzar la prova de l’alcoholèmia. El responsable de l’accident, un jove de 23 anys, va donar positiu amb una taxa penal de 0,83 mg/l en aire expirat, és a dir, triplicava la taxa permesa legalment que és 0,25 mg/l.

Els agents van informar el conductor de l’obertura de diligències penals i de la obligació de presentar-se al jutjat per conduir sota els efectes de l’alcohol amb una taxa superior a la permesa, i per originar un greu risc per a la circulació, en no advertir la resta d’usuaris de la presència de la furgoneta accidentada. Després que el conductor va manifestar diverses vegades la seva negativa a presentar-se davant del jutge, els agents van detenir-lo per garantir la seva compareixença.

Port de Tarragona