Un jutjat de Barcelona imputa un cap d’operatiu policial per actuar l’1-O a una escola d’Horta que no és pública

El cap de l’operatiu policial que va actuar durant el referèndum de l’1 d’octubre a l’escola FEDAC d’Horta ha estat imputat pel titular del jutjat d’instrucció 7 de Barcelona per haver actuat aquest dia contra els votants d’un centre que no era públic, segons informa avui el canal de notícies 324. Segons el citat mitjà, el jutge precisa que la Policia havia d’impedir la consulta en edificis públics, però no en centres de propietat privada, com és el cas de la FEDAC d’Horta.

El magistrat demana també que s’investigui al comandament d’aquesta actuació per lesions i també contra l’autoritat moral per part d’un funcionari públic, delicte que està castigat pel Codi Penal amb fins a quatre anys de presó. Precisa el canal 324 que l’acte del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ordenava a la policia aturar el referèndum «sense afectar la normal convivència ciutadana» i «impedir, fins a l’1 d’octubre, la utilització de locals o edificis públics». No obstant això, l’escola FEDAC Horta és un centre concertat, el que motiva que el jutge consideri que aquesta actuació policial no estigués emparada per la interlocutòria del TSJC. Segons les citades fonts, «cal preguntar-se per quin motiu es va actuar, es va empènyer i es va sacsejar a les persones que es trobaven allà». L’informe mèdic reflecteix que en aquest centre educatiu quatre persones van ser ferides per la càrrega policial.

Port de Tarragona