Arxiven la causa contra catorze identificats pel furt de pancartes, banderes i llaços grocs a Móra la Nova, Tivissa i Vandellòs

Dins els fets denunciats es troba la retirada de dos pancartes a favor del presos polítics a l'ajuntament de Móra la Nova. / GM

El titular del Jutjat número 1 de Falset ha ordenat l’arxiu de les actuacions judicials seguides arran de la denúncia per furt de quatre particulars contra catorze persones, a Móra d’Ebre, que van ser identificades mentre retiraven símbols a favor dels presos polítics. Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el succés va passar el passat 17 d’agost quan es va denunciar el furt d’una Estelada ubicada al pavelló firal de Móra la Nova, dues pancartes amb diferents llegendes reivindicatives de la façana de l’ajuntament , una estelada penjada en una propietat privada de Tivissa i de «dues pancartes, tres llaços grocs de plàstic-sis estendards» que es trobaven a Vandellòs. Els denunciants van valorar en una quantitat pròxima als 400 euros el «material» presumptament furtat.

En la mateixa denúncia s’esmentava els danys causats en el rètol de «Municipi de la República Catalana», així com en les cordes del pal del pavelló firal.

El jutge considera que aquests fets no constitueixen furt, ni danys. En el primer cas perquè «resulta evident la total absència d’ànim de lucre», ja que, al·lega que es tracta d’un grup de persones que, en el «marc de la situació política existent a Catalunya», actuen llevant signes i símbols polítics . Afirma que, malgrat que s’hagi realitzat en una propietat particular, obren amb finalitats molt diferents a l’obtenció d’un benefici econòmic. Aquesta falta d’intenció fa que no pugui contemplar el delicte.

Pel que fa als danys causats en rètol i cordes, afirma que -Observant les fotografies- no es pot considerar que s’ha destruït o inutilitzat el «bé», de manera que no considera que es pugui aplicar-se el delicte de danys en aquest cas. Tanmateix, sí que considera que pogués ser una infracció prevista en la Llei Orgànica 4/2015 de Protecció de Seguretat Ciutadana, que no correspon a aquest jutjat.

Port de Tarragona