Detingut a València un home reclamat per Suïssa per segrestar i sotmetre a pràctiques sexuals sàdiques a la seva parella

La Policia Nacional ha detingut a València un ciutadà franco-italià, de 21 anys d’edat, reclamat internacionalment per Suïssa com a presumpte autor dels delictes d’agressió sexual agreujada, detenció il·legal i amenaces. L’arrestat està presumptament implicat en l’agressió sexual a una dona espanyola amb qui mantenia una relació sentimental, després de conèixer-se en la ciutat de València on tots dos estudiaven a la Universitat. El passat mes de juny, i durant dos dies, va mantenir a la dona captiva en un habitatge on la va sotmetre a pràctiques sexuals sàdiques i contínues amenaces fins que, finalment, la va obligar a pujar un cotxe fins a una ciutat francesa on va ser abandonada. L’arrest s’ha produït gràcies al canal de cooperació policial internacional que, a nivell europeu, brinda la plataforma ENFAST European Network of Fugitive Active Search Teams – Xarxa Europea d’Equips de Recerca Activa de Fugitius.

La investigació va començar a finals del passat mes quan la Policia del Cantó de Ginebra (Suïssa) va sol·licitar l’assistència de la Policia Nacional per la detenció d’un fugitiu reclamat per agressió sexual i detenció il·legal en aquest país. El buscat estava presumptament implicat en uns fets comesos al mes de juny al país helvètic quan, durant dos dies, va mantenir retinguda una jove espanyola a la qual havia conegut mentre estudiaven junts a la Universitat.

Durant els dos dies que va mantenir a la dona captiva al seu domicili de Suïssa, la va sotmetre a pràctiques sexuals aberrants i sàdiques així com a contínues amenaces perquè no expliqués el que havia passat. Tot això, segons sembla, amb l’objecte de «castigar» per unes desavinences que havien mantingut. Després de dos dies, la dona va ser obligada a pujar a un cotxe i traslladada fins a la ciutat Annecy (França) on va ser abandonada.

Després de ser auxiliada, la dona va interposar la corresponent denúncia que va motivar l’entrada en vigor d’una Ordre d’Europea de Detenció interessada per les autoritats de Suïssa. Gràcies a la coordinació operativa entre la policia helvètica i l’espanyola, es va situar al buscat a la província de València on va ser finalment detingut.

Port de Tarragona