La Guàrdia Civil deté a Platja d’Aro a un ex-policia reclamat per la justícia russa per tràfic de drogues

Un ex-policia rus de 29 anys d’edat, reclamat per les autoritats judicials d’aquest país acusat d’introduir grans quantitats de cocaïna a Rússia, ha estat detingut a Platja d’Aro per agents de la Guàrdia Civil. L’arrestat organitzava i supervisava una organització criminal dedicada a la introducció i distribució d’estupefaents a gran escala.
Concretament, en una de les accions d’aquesta organització, es van detectar més de 35 quilos de cocaïna dissolta en ampolles de rom procedents de la República Dominicana a l’aeroport de Sant Petersburg.

La investigació va començar després de rebre la Guàrdia Civil una sol·licitud de col·laboració de l’enllaç del Ministeri de l’Interior rus a Espanya per localitzar i detenir VB, que després de ser desarticulada l’organització criminal de la qual formava part activa en el seu país, suposadament va fugir refugiant-se en Espanya.

Una vegada que la Guàrdia Civil va tenir coneixement d’aquests fets, va assumir la investigació l’Equip de Fugits de la Justícia de la Unitat Central Operativa, centrant inicialment la mateixa en l’entorn més íntim del fugit, fins i tot el seu cercle familiar, dels que ràpidament es poder constatar que alguns d’ells viatjaven regularment a Barcelona, ​​amb la possibilitat que fos per visitar l’fugit.

D’aquesta manera, l’Equip indicat, juntament amb agents de la Guàrdia Civil destinats a la Zona de Catalunya, van iniciar un exhaustiu seguiment durant diversos mesos a aquestes persones que viatjaven a Barcelona, ​​fins que finalment es va poder dirigir la investigació a un possible domicili utilitzat per VB a la localitat gironina de Platja d’Aro.
Centrades les vigilàncies en aquest domicili, es va observar com un individu amb els mateixos trets físics que el fugit abandonava el mateix, moment en què va ser identificat i detingut pels investigadors, portant en el moment de la seva detenció un passaport falsificat a nom d’un ciutadà ucraïnès.
El detingut va ser posat a disposició del Jutjat Central d’Instrucció nº 4 de l’Audiència Nacional qui ha decretat el seu ingrés a la presó a l’espera de ser extradit.

Port de Tarragona