Protecció Civil activa preventivament el Plaseqcat per una fuita de productes inflamables a l’empresa Cator d’Alcover

Instal·lacions de Cator ubicades a la C-14, dins del terme d'Alcover. / G. Maps

Protecció Civil ha informat aquesta mitjanit de diumenge de l’activació preventiva del Plaseqcat amb motiu d’una fuita de productes inflamables a l’empresa Cator, situada a la C-14, dins el terme d’Alcover. El telèfon 112 va rebre una vintena de trucades de veïns de la zona alertant d’una forta olor i fum. Des Protecció Civil s’especifica que no hi ha ferits ni afectats per l’incident i es recomana als residents a la zona que tanquin finestres i ventilació. Bombers de la Generalitat actuen amb cinc dotacions en l’empresa, dedicada a la recollida i regeneració d’olis minerals usats. El grup de control ambiental actúa per descartar la toxicitat de l’aire.

A les 00.15 h. Protecció Civil ha informat que la fuita del producte es troba continguda i no hi ha risc de núvol tòxic, tan sols les molèsties que el fum i la forta olor pot causar en veïns d’Alcover, El Morell i Vilallonga del Camp.

AMPLIACIÓ:

Protecció Civil de la Generalitat ha activat de forma preventiva el Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT en fase d’ALERTA per un accident a Catalana de Tractament d’Olis Residuals (CATOR), ubicada a Alcover, a la carretera de Reus a Montblanc C-14 al punt kilomètric 22, per una fuita d’una barreja de productes inflamables (òxid de fenil i difenil) a la sala de calderes. Aquesta barreja de productes és inflamable i amb una olor molt forta quan crema. La fuita s’ha produït en un tram de 10-15m de canonada a la sala de calderes. El personal de l’empresa ha pogut aïllar-la i confinar-la dins de la sala que posteriorment han inundat amb escuma. No hi ha constància de cap ferit.

Els Bombers de la Generalitat hi estan treballant amb 5 dotacions. La seva tasca consisteix a aturar la fuita tancant les vàlvules del sistema on s’ha detectat la incidència. Paral·lelament, també estan neutralitzant el producte que ja ha fuitat, i que s’està contenint en uns dipòsits, a l’interior de l’empresa. En aquest cas, els Bombers treballen per abaixar la temperatura del producte inundant-lo amb escuma.
Al lloc s’han desplaçat també Mossos d’Esquadra i SEM.

El Telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha atès una vintena de trucades de veïns d’Acover, El Morell, Vilallonga del Camp, La Pobla de Mafumet i La Canonja afectats per les males olors i les molèsties causades pel fum. En aquest sentit, i tot i que es descarta la possibilitat de formació d’un núvol tòxic, Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat el confinament dels veïns de la zona, tancant finestres i portes i apagant els aparells de ventilació mentre Bombers de la Generalitat du a terme les tasques d’extinció. No hi ha constància de cap ferit.

Port de Tarragona