Detenen tres «aluniceros» que fugien a gran velocitat pels carrers de Sitges i per la C-32 després de cometre tres robatoris

Imatge d'una càmera de seguretat del moment d'un dels encastaments.

Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sitges van aconseguir, amb l’ajuda de la Policia Local d’aquesta localitat, a tres homes de nacionalitats espanyola, argentina i marroquina que van fugir a gran velocitat pels carrers i per l’autopista C-32 creant moments de perill. Tots tres són presumptes autors de tres robatoris en només quatre hores una empresa a Martorell, una botiga de telefonia a Vilafranca del Penedès i una de roba a Sitges pel procediment d’encastar un cotxe prèviament robat contra la porta dels establiments.

L’operació policial va començar quan Mossos van ser alertats que s’estava produint un encastament en una botiga de roba del carrer Sant Francesc de Sitges. Una de les dotacions policials que es va adreçar al lloc dels fets, gràcies a la col·laboració dels testimonis, va localitzar el turisme quan fugia del robatori en direcció Barcelona per la C-32.

La dotació policial va intentar aturar el turisme, però els seus ocupants van fer cas omís de les indicacions dels agents i van fugir a gran velocitat pels carrers de la vila fins a l’autopista, amb un risc evident per a les persones. Inclús van estar a punt d’atropellar dues persones, que van tenir temps de saltar per evitar ser atropellats. Els policies van seguir el vehicle i li van fer indicacions perquè s’aturés, el conductor en lloc d’aturar-se va colpejar diverses ocasions el vehicle policial amb intenció de fer-lo fora de la via. Els lladres van augmentar l’agressivitat en la conducció posant en greu risc la vida de la resta d’usuaris que hi circulaven.

Quan els lladres van veure que no podien deixar enrere la patrulla, van decidir abandonar el turisme al mig de l’autopista i van crear una situació d’inseguretat greu pels vehicles que circulaven. En la fa fugida a peu un dels lladres va creuar l’autopista en els seus dos sentits. Els agents els van seguir fins a una zona boscosa del Garraf. A la recerca s’hi van afegir més dotacions policials dels Mossos i la Policia Local de Sitges, que van localitzar i detenir els lladres que s’amagaven al bosc. Els policies van trobar al vehicle dels detinguts gran quantitat de peces de roba provinents de la botiga violentada, valorades en 80.000 euros.

Fruit de les detencions dutes a terme per agents de seguretat ciutadana la Divisió d’Investigació Criminal de Sant Feliu de Llobregat van iniciar una investigació que va permetre relacionar els tres arrestats amb dos encastaments de característiques similars que s’havien produït la mateixa nit, en un interval de només quatre hores.

El grup havia fet un primer encastament en una empresa de Martorell on van abandonar el vehicle que havien fet servir per violentar la porta d’accés. El mateix patró van utilitzar tres hores més tard per accedir a una botiga de telefonia mòbil a Vilafranca del Penedès amb un segon vehicle, que també van abandonar. Els investigadors van comprovar que els lladres havien comès la mateixa nit els tres encastaments amb tres vehicles diferents que havien sostret prèviament.

Un dels detinguts ja havia estat arrestat al gener pels Mossos per haver participat en sis encastaments i en el robatori de vuit turismes. I un altre va ser arrestat aquest mes de juny per robatori amb força a un establiment. El jutge de guàrdia va decretar l’ingrés a presó dels tres individus.

Port de Tarragona