La Guàrdia Civil desmantella una plantació de marihuana i deté dues persones en un terreny forestal de Riudecols.

arxiu

La Guàrdia Civil ha posat a disposició del jutjat de Guàrdia de Reus a dos homes, de nacionalitat marroquina i espanyola, en una operació que ha desembocat en el desmantellament d’una plantació de marihuana que es trobava oculta en una zona forestal pròxima a Riudecols, informa la Subdelegació del Govern a Tarragona. En l’actuació s’han confiscat 320 plantes de Cannabis Sativa, 14 quilos de cabdells de la mateixa substància, fertilitzants i material agrícola emprat per al seu cultiu.

La investigació va començar a primers d’agost quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement, a través una persona que practicava senderisme per una zona de muntanya coneguda com Riera de les Voltes, del terme municipal de Riudecols, de l’existència d’una suposada plantació de marihuana.

Per aquest motiu es van establir diversos operatius encaminats a la localització exacta de la plantació i comprovació de la informació aportada, localitzant en un paratge de difícil accés ocultes entre la vegetació, nombroses plantes de marihuana en fase de recol·lecció, així com un rudimentari assecador instal·lat a la intempèrie amb una gran quantitat de cabdells de la mateixa substància en procés d’assecat.

Després d’establir un operatiu de vigilància a la zona es va observar la presència d’un vehicle ocupat per dues persones que es dirigia fins a la plantació, un cop van baixar d’aquest es van dirigir fins a les primeres plantes, iniciant tasques de manteniment d’aquestes, sent sorpresos per els guàrdies civils que conformaven l’operatiu. Després d’intentar procedir a la identificació de tots dos, un d’ells aprofitant l’orografia del terreny es va donar a la fuga, sent identificat posteriorment.

En aquell moment es va procedir a la detenció d’un dels implicats, tractant-se d’un home de nacionalitat marroquina veí de la localitat de Reus, que havia acudit a la plantació amb l’objectiu d’ajudar al principal investigat, a les cures de la mateixa. Quan els agents es trobaven practicant l’aprehensió del cultiu i material es van presentar a la zona dos individus, que un cop identificats van resultar ser familiars del principal investigat.

Per aquest motiu es va establir un dispositiu policial a fi de localitzar el principal sospitós, sent localitzat pròxim al seu habitatge, on va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues (cultiu i elaboració de marihuana). La investigació ha culminat amb la confiscació de 320 plantes de marihuana, amb un pes de 87 quilos, 14 quilos de cabdells de la mateixa substància, fertilitzants i útils emprats per al cultiu.

Port de Tarragona