Un camioner que septuplicava la taxa permesa d’alcoholèmia encalla el vehicle dins el poble de La Vajol

Els Mossos d’Esquadra han  detingut un home de 62 anys, de nacionalitat letona i amb residència a Estònia, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir septuplicant la taxa d’alcoholèmia permesa per un conductor professional. Els fets van passar cap a tres quarts de sis de la tarda del mateix dia 22 al carrer Joaquim Llansó de la Vajol, quan un conductor va encallar el seu camió en un gir. En arribar, els agents van veure que el vehicle no podia circular i estava bloquejant el pas.

Els mossos van comprovar que el camioner no havia fet cas del senyal de trànsit que prohibia la circulació de vehicles destinats al transport de mercaderies. A més, l’home presentava signes evidents de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques. En fer-li la prova d’alcoholèmia, va donar un resultat positiu d’1,12 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, més de set vegades per sobre del límit màxim, que al ser un conductor professional era de 0,15 mg/l.

Els agents van gestionar una grua de gran tonatge per retirar el camió i van detenir el conductor com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat del trànsit. El detingut va passar el dia 23 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs. D’altra banda, agents de l’Àrea Regional de Trànsit del sector de Girona van detenir el dia 23 de setembre un home de 36 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Santa Coloma de Farners (La Selva), com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària.

Els fets van succeir el matí del mateix dia 23 a la carretera C-63, al seu punt quilomètric 24, dins el terme municipal de Santa Coloma de Farners (La Selva), on els mossos duien a terme un control d’alcoholèmia. Cap a les vuit del matí, els agents van veure que un vehicle envestia els cons de senyalització del control i s’aturava a pocs metres d’un dels vehicles policials. Després de treure els cons de sota del cotxe, els agents van identificar el conductor i li van fer la prova d’alcoholèmia, ja que tenia símptomes d’anar sota la influència de les begudes alcohòliques.

Els agents van comprovar que l’home va donar un resultat positiu de 0,47 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, gairebé el doble per sobre del límit màxim permès, que en aquest cas era de 0,25mg/l. A més, també va donar positiu per consum de cocaïna a la prova de detecció de substàncies estupefaents. Quan els agents van comprovar les seves dades personals, van constatar que el seu permís de conduir no tenia vigència per la pèrdua total de punts. Van detenir el conductor per conduir sense permís i sota els efectes de l’alcohol i drogues. El detingut, que tenia antecedents, va passar el dia 24 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona