Els Mossos tornen a detenir al lladre que va robar amb una serra elèctrica a cinquanta bugaderies autoserveis de Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han tornat a detenir un home de 41 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, com a presumpte autor de 17 robatoris amb força a interior d’establiment, especialment en bugaderies, i que ja va ser arrestat el juny passat per la comissió d’altres 32 fets delictius similars. La investigació es va iniciar durant el mes de setembre de 2018 arran de les denúncies rebudes per diverses persones que posaven en relleu que havien estat víctimes de diferents robatoris amb força en bugaderies de la localitat de Barcelona. Aquests robatoris es concentraven bàsicament als districtes de Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Eixample i Gràcia.

El modus operandi dels robatoris era molt similar en tots els casos. L’autor entrava a l’interior de les bugaderies quan aquestes estaven obertes en horari diürn i violentava amb un tornavís les màquines de canvi i pagament per emportar-se la recaptació. Alguna vegada va utilitzar fins i tot una serra elèctrica tipus radial. Després de diferents gestions d’investigació, els agents van poder identificar l’autor dels fets i el 17 de setembre es va iniciar un dispositiu policial per tal de detenir -lo. L’investigat va adonar-se de la presència dels agents i es va resistir i va intentar fugir. En el moment de la detenció, se li van intervenir diferents objectes d’altres robatoris.

La investigació ha permès acreditar la seva autoria en 17 robatoris amb força durant els darrers dos mesos. Segons els propietaris de les bugaderies violentades, els danys ocasionats als establiments per part del detingut quintuplicaven el valor dels diners sostrets. En la majoria de casos la recaptació diària sostreta ascendia a una xifra d’entre 200 i 300 euros, mentre que el valor dels danys ocasionats és d’entre 1.000 i 1.500 euros.

El detingut va passar a disposició judicial dissabte, 22 de setembre, i el jutge va decretar el seu ingrés a presó. Es dóna la circumstància que fa dos mesos la Unitat d’Investigació de Ciutat Vella ja va detenir aquest home com a autor de 32 robatoris amb força en bugaderies de Barcelona.

Port de Tarragona