Condemnat a 24 anys de presó per l’assassinat de la seva dona de vint ganivetades en un pis del Pobla de Mafumet el 2016

Moment en que el furgó funerari arriba a l'edifici on es va cometre el crim / Foto: M. Peñalver

Francisco Javier Mora ha estat condemnat per l’Audiència Provincial de Tarragona a una pena de 24 anys de presó pel delicte d’assassinat, que ell mateix va confessar a entregar-se davant dels Mossos, al desembre de 2016. L’ara condemnat va pegar vint punyalades la seva dona , ferides que van causar la seva mort. El tribunal, després de conèixer el veredicte de culpabilitat, imposa una indemnització per als familiars de 280.000 euros i l’allunyament dels familiars de la víctima per un període de 25 anys. Concretament, 120.000 euros aniran a la filla de l’assassinada, 50.000 a cadascun dels pares de la víctima i 30.000 euros per a cadascuna de les seves dues germanes.

El jurat va considerar que l’assassinat es va dur a terme ocasionant un patiment innecessari a la víctima. L’anàlisi forense va certificar que quan es va cometre el crim, Mora havia consumit cocaïna, però no alcohol, com va declarar al jutjat. El condemnat va actuar violentament després d’una discussió amb la seva dona per aconseguir més diners per droga, va admetre el processat a la vista oral.

Els fets es van produir el 17 de desembre del 2016. L’endemà, es va lliurar a la comissaria de Mossos de Tarragona, on els agents no van detectar un estat anormal, com també els perits no van detectar que tingués la seva voluntat i coneixement afectades. El president del Tribunal considera que, tot i que es va lliurar voluntàriament, era evident que anava a ser localitzat a les poques hores pels propis familiars de la víctima.

Fa esment el magistrat al fet que Mora digués que no recorda res del crim, però en canvi doni detalls del seu consum de drogues, el que fa sospitar que sigui selectiu per recordar el que pot interessar per esmorteir la condemna.

Torna a la banqueta demà

A més de l’assassinat, Francisco Javier Mora també està acusat d’agredir sexualment la filla de la morta després de cometre el crim, quan era menor d’edat. Per aquest motiu, tornarà a seure a la banqueta demà. Seria el segon cas de delicte sexual comès per Mora, que ja va ser condemnat fa tres mesos a 19 anys de presó per una violació comesa fa 15 anys.

Port de Tarragona