Dispara contra la casa d’un ex guàrdia civil imputat per contraban, i després se suïcida

Edifici de Cubelles, al passeig Marítim, on es va registrar el tiroteig. / GM.

Un home es va suïcidar el passat diumenge després de disparar contra l’habitatge d’un ex sergent de la Guàrdia Civil, detingut per contraban al Port de Barcelona el 2009. El fet va ocórrer a la localitat barcelonina de Cubelles. En aquests moments, l’ex suboficial de la Guàrdia Civil no es trobava al seu domicili. Després del tiroteig, que va alertar els veïns, el tirador es va disparar al cap i posteriorment la policia va trobar el seu cos. El jutjat de Vilanova i la Geltrú investiga el cas a través del cos de Mossos d’Esquadra i ha decretat el secret de les actuacions. El mort va saltar la tanca del recinte del jardí de l’edifici i va disparar contra el balcó.

L’ex sergent era cap de la Policia Judicial del Port de Barcelona quan van passar els fets. La banda, en la qual es van detenir quatre persones més, robava contenidors en uns magatzems allunyats del Port, on s’omplien de pedres i es tornaven al lloc on havien estat descarregats. L’admissió dels fets en el judici, va permetre que dels 21 anys de presó que se li sol·licitava per part del fiscal, la petició quedés en 8 anys. El cas, complex i amb molts implicats, s’ha jutjat fa pocs mesos.

Port de Tarragona