Dissabte negre a les carreteres catalanes, amb tres accidents mortals a Oliana, Horta de Sant Joan i Sant Pere de Torelló

Els equips subacuàtics de Bombers i Mossos treballen al riu Segre per rescatar el cos de la víctima.

Tres persones han perdut la vida a les últimes hores en accidents de trànsit que han ocorregut en els municipis d’Oliana, Horta de Sant Joan i Sant Pere de Torelló.

El primer dels successos s’ha registrat minuts abans de les dues aquesta matinada a la localitat d’Osona, on ha mort la conductora d’un turisme que ha col·lisionat frontalment contra un camió a la C-37. L’accident s’ha registrat al quilòmetre 155,5. Es desconeixen de moment les causes d’aquest xoc, que Mossos investiguen. Com a conseqüència de l’accident s’ha tallat el trànsit per la C-37 en aquest punt fins a les set del matí. Set patrulles de Mossos, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies del SEM han atès l’emergència.

Oliana

El segon dels successos mortals s’ha registrat a dos quarts d’aquesta matinada al terme municipal d’Oliana, a la comarca de l’Alt Urgell, quan un camió s’ha precipitat per un pont d’uns 30 metres d’alçada. Com a conseqüència de l’impacte ha mort el conductor. El vehicle ha quedat submergit parcialment en el riu Segre i efectius de Bombers de la Generalitat treballa per treure el camió mitjançant una gran grua. En les tasques de rescat treballen unitats de rescat subaquàtic GRAE de Bombers i dels Mossos d’Esquadra. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat una unitat de suport psicològic.

La via ha quedat restringida al pas alternatiu per un sol carril de la via. Tretze patrulles de Mossos d’Esquadra, onze dotacions de Bombers de la Generalitat treballen encara en aquest servei, per extreure el cos de la víctima. (13 h.)

Horta de Sant Joan

Sis hores i mitja després s’ha rebut l’avís d’un altre accident mortal a la carretera T-333 al seu pas pel terme municipal d’Horta de Sant Joan. Es tracta d’un xoc entre un tractor i una furgoneta. Com a conseqüència de l’impacte, ha mort el conductor del tractor, un veí d’Horta de 50 anys d’edat. Ocupaven la furgoneta cinc joves, dos dels quals han estat traslladats a l’hospital Verge de la Cinta, a Tortosa, tot i que les seves ferides no revestien gravetat.

Port de Tarragona