Els Mossos van detenir sis lladres que van cometre un centenar de robatoris en comerços de Ciutat Vella

Imatge facilitada per la Policia catalana d'una càmera de seguretat d'un dels establiments que van patir els robatoris.

Els Mossos d’Esquadra han resolt 120 robatoris comesos en establiments comercials al districte de Ciutat Vella i Eixample durant els darrers tres mesos. La darrera detenció va tenir lloc el dia 30 de setembre quan agents d’investigació van detenir un home de 32 anys i nacionalitat italiana, com a presumpte autor de disset robatoris en comerços del centre de Barcelona. En aquest cas, la investigació es va iniciar fa uns mesos quan es van succeir una sèrie de robatoris en establiments comercials. L’autor dels fets, que actuava de nit, forçava les persianes metàl·liques dels establiments per accedir al seu interior i endur-se diners de la recaptació, ordinadors o dispositius electrònics.

Malgrat que el lladre actuava preferentment a Ciutat Vella també va cometre sis dels robatoris a l’Eixample. Les diverses tasques d’investigació realitzades van permetre als investigadors identificar el lladre que tenia alguns tatuatges que en van facilitar millor la seva identificació.

En el conjunt dels robatoris el lladre es va endur 15.805 euros a més de tres tauletes electròniques, un televisor –posteriorment recuperat i retornat al seu propietari-, peces de roba per valor de 600 euros, dos ordinadors portàtils i un telèfon mòbil. Després de passar a disposició judicial el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Sis lladres a la presó

La detenció d’aquest lladre, que ja ha ingressat a presó, se suma a les darreres detencions realitzades durant aquest estiu per agents de la comissaria de Ciutat Vella, que han permès resoldre 110 robatoris en comerços de Ciutat Vella i Eixample.

Els altres cinc detinguts també han ingressat a presó. Es tracta d’un home, de nacionalitat espanyola, al qual se’l relaciona amb 49 fets en bugaderies del districte, dos homes, de nacionalitat italiana, acusats de cometre 26 robatoris i dos homes més, jubilats i de nacionalitats espanyola, que es dedicaven a entrar a robar en edificis d’oficines i que van cometre fins a 18 robatoris. Arran d’aquests ingressos a presó, s’ha pogut constatar una davallada important de robatoris amb força a interior d’establiments comercials i oficines del districte de Ciutat Vella.

Port de Tarragona