FLASH: Mor la soprano catalana Montserrat Caballé

Montserrat Caballé ha mort aquesta matinada als 85 anys com a conseqüència de la malaltia que l’afectava la vesícula. La soprano catalana es trobava des de fa uns dies ingressada a l’hospital Sant Pau de Barcelona. Es preveu el seu funeral al Tanatori de les Corts de Barcelona el proper dilluns a les 12 hores. A finals del passat mes de setembre va augmentar la preocupació pel seu estat de salut, que va començar a agreujar-se.

El 2012, Caballé va patir un ictus que la va portar a una fractura d’húmer. Des de llavors la seva frenètica activitat musical va anar frenant. També va ser notícia el 2014 pels seus problemes amb Hisenda. La fiscalia mantenia que vivia a Barcelona, ​​mentre que la cantant lírica afirmava que vivia a Andorra.

Montserrat Caballé va néixer a Barcelona el 12 d’abril del 1933. Es va formar al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona gràcies a un mecenes, ja que el seu pare es trobava greument malalt i no disposava de mitjans per fer-ho. Va debutar als escenaris el 1955 a Reus, València i Figueres, amb l’òpera «La serva padrona». El 1962 va cantar per primera vegada en el seu estimat Liceu. Des de llavors, la seva carrera ha estat incessant i era estimada en tots els països que ha visitat, des de Suïssa als Estats Units. Ha rebut innombrables premis, entre els quals destaquen el Príncep d’Astúries o la Medalla d’Or de la Generalitat. La seva imatge al costat de Freddie Mercury a les Olimpíades de Barcelona 92 ​​va donar la volta al món.

Port de Tarragona