El president d’Interpol renúncia al seu càrrec després de ser detingut a la Xina per «violar les lleis estatals»

Meng Honwei, president d’Interpol, ha renunciat al seu càrrec «amb efecte immediat», segons ha anunciat avui l’organització internacional policial en un comunicat penjat a Twitter. Meng va ser detingut fa uns dies en arribar a la Xina per una «violació de la legislació estatal». La dimissió té un efecte «immediat» i ocuparà el seu lloc de forma eventual el coreà Kim Jong Yang, actualment vicepresident sènior en el Comitè Executiu d’Interpol.

Meng va desaparèixer el 25 de setembre, quan va viatjar al seu país natal i ha estat diversos dies sense que es conegués el seu parador. La Comissió Nacional de Supervisió informar de la seva detenció. L’expresident de la Interpol va ocupar el càrrec de viceministre de Seguretat Pública del Govern xinès fins a novembre de 2016. No s’ha informat de moment què ha motivat la detenció i tampoc quins són els casos de corrupció dels que se l’acusa. Grace Meng, la seva esposa, va denunciar a la premsa a Lió, on el matrimoni té la seva residència, que sospita que pot estar en perill i sol·licita a la comunitat internacional que intercedeixi perquè la Xina informe d’on es troba. La Fiscalia d’aquesta ciutat francesa investiga la desaparició.

Port de Tarragona