Sis detinguts a Girona i alliberades tres dones que eren obligades a exercir la prostitució

Efectius del Cos Nacional de Policia han alliberat a tres dones prostituïdes a Girona i han detingut als sis integrants d’una organització criminal dedicada al tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual. Una de les víctimes alliberades va ser comprada per l’organització al seu país d’origen quan tenia 14 anys, pagant per ella 3000 euros i sent obligada a casar-se amb un membre de l’organització. Les dones captades, normalment joves, eren explotades laboralment en tasques domèstiques, per després ser explotades sexualment sent, finalment, obligades a sostreure béns als seus clients. Els dos principals membres de l’organització han ingressat a la presó.

La investigació va començar després de la denúncia d’una jove de nacionalitat búlgara. En la seva declaració va indicar que va ser comprada al seu país d’origen per 3000 euros quan comptava 14 anys d’edat, forçant-la a contreure matrimoni amb un dels integrants de la mateixa. Posteriorment va ser traslladada fins a Espanya on en un primer moment va ser explotada a la marc de la servitud domèstica per més tard ser explotada sexualment. Finalment l’obligaven a sostreure béns als seus clients.

Després de determinar que la denunciant es tractava d’una víctima de Tràfic d’Éssers Humans, els investigadors van continuar amb les seves indagacions i van constatar l’existència d’una organització criminal que captava dones joves per explotar-les sexualment. A més, els agents també van constatar que extorsionava aquelles dones que ja exercien la prostitució a la via pública per la zona d’Empuriabrava, arribant a aconseguir el control de la prostitució a la zona. Els membres de l’organització no dubtaven a emprar amenaces i fins i tot violència física per vèncer la voluntat de les víctimes i d’aquesta manera mantenir-les explotades.

Després de diverses gestions, i amb la col·laboració de les autoritats búlgares, els agents van identificar a la totalitat d’integrants de l’organització i van localitzar a les dones prostituïdes. Durant l’operatiu policial es va procedir a la detenció de sis integrants de l’organització dels quals els dos principals membres han ingressat a la presó. S’han realitzat registres en dos domicilis de la província de Girona, intervingut 88 cartutxos de 7 x 65, 25 plantes de marihuana amb un pes de 18 kg, dos mil nou-cents cinquanta-cinc euros (2.955 €) i diversa documentació relacionada amb els il·lícits investigats.

Port de Tarragona