Les pluges provoquen dos morts a Mallorca, 81 avisos a Catalunya i 6 serveis realitzats a Tarragona

Imágen del torrente de Sant Llorenç que ha arrastrado coches esta tarde. / Foto: @YoPrepper

Les intenses pluges que s’han produït aquesta tarda a Mallorca i Catalunya han provocat la mort de dues persones a la localitat mallorquina de Sant Llorenç, informa el 112 de les Illes Balears. Un dels morts va quedar atrapat en un garatge subterrani quan una enorme tromba d’aigua ha desbordat el torrent de la localitat. Es tracta de la major tempesta que ha patit les illes en 27 anys. Tots els serveis d’emergències es troben activats i es demana a la població que no utilitzin els vehicles durant aquesta nit. Una desena de carreteres es troben tallades, el poble de Sant Llorenç es troba incomunicat i un centenar d’efectius d’unitats d’emergència (Policia, Bombers i sanitaris) treballen al municipi afectat per la tromba.

A medianoche la Unidad Militar de Emergencia se ha activado ante la grave situación en Sant Llorenç. La presidenta de las Baleares, Francina Armengol, pide ayuda al Gobierno a través de las ministras Carmen Calvo y Meritxell Batet.

Sis serveis de Bombers a Tarragona

Bombers de la Generalitat han fet sis serveis a Tarragona relacionats amb inundacions i cotxes aturats a acumulacions d’aigua. No s’ha comunicat cap dany personal ni material de moment. Bombers ha rebut més de vuitanta trucades avisant d’incidències a tot Catalunya, principalment a la província de Tarragona. A Barcelona s’ha activat el Pla d’Actuació Municipal per risc d’insuficiència de drenatge.

Port de Tarragona