La Policia Nacional deté a l’aeroport d’Adolfo Suárez de Madrid a un membre d’ETA que vivia a Mèxic des de 1980

Imatge distorsionada de la detenció facilitada per la Policia.

La Policia Nacional, en col·laboració amb Interpol, ha detingut aquest matí, a les 08.00 hores, a un integrant d’ETA que es disposava a entrar a Espanya procedent de Colòmbia. Luis Miguel I.D. tenia una reclamació judicial en vigor i utilitzava un passaport de Mèxic, país on residia des de 1980 i en el qual es va nacionalitzar el 1987. Sobre ell constava una ordre europea de detenció i entrega cursada al març de 2015 pel Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional.

L’arrestat, conegut en l’organització com «Torero» o «Tontxu», és responsable d’importants accions terroristes, atemptats amb víctimes mortals i col·locació d’explosius amb nombrosos ferits.

Port de Tarragona