L’Audiència Provincial de Tarragona confirma la pena per al conductor que va matar dos joves a la N-340 a Amposta

Manuel Vicente Pérez, custodiado por un Mosso durante el juicio. / Foto: M. Peñalver

Manuel Vicente Pérez va atropellar dos joves que circulaven en moto per la N-340, a Amposta el desembre de 2016, mentre conduïa sota els efectes de la droga, i va ser condemnat a quatre anys de presó per un delicte contra la seguretat viària en concurs amb un doble homicidi imprudent. El judici es va celebrar el passat mes de febrer al jutjat penal número 1 de Tortosa, que va dictar la condemna en primera instància. La seva defensa va presentar un recurs d’Apel·lació davant l’Audiència Provincial de Tarragona contra aquesta resolució. Ara confirma la sentència de Tortosa, mostrant-d’acord amb el dictat per la jutgessa en tots els seus termes. La família de les víctimes també va considerar que la pena imposada en el seu dia era lleu i va recórrer al seu torn a l’Audiència Provincial, sol·licitant que se li condemnés per conducció temerària. Tant un recurs, com l’altre, no han estat contemplats pel tribunal provincial, dictant que es mantinguin els quatre anys de pena inicials. La defensa de Pérez al·legava que la prova de consum de drogues portada a terme pels Mossos d’Esquadra no podia considerar-se vàlida.

Vicente Pérez va envair el carril contrari de la carretera N-340 de forma involuntària o, el que és el mateix, sense dol. Això va provocar que la titular del jutjat penal número 1 de Tortosas considerés que l’actuació del conductor drogat no podia ser considerada com una conducta que tingués una intenció de matar, sinó que va ser causada per l’afectació de les substàncies estupefaents a Manuel Vicent Pérez . Sobre la validesa de les proves de drogoaddicció realitzada per la policia catalana, afirmen els magistrats que, a més de les proves de mesurament, també s’ha de considerar el relat dels agents i dels testimonis.

La ratificació de la pena es produeix vuit mesos després del judici, al qual van assistir un gran nombre de persones i fins i tot es van produir a l’exterior del jutjat protestes per la mort dels dos joves, que eren d’Amposta i Masdenverge. Els magistrats de l’Audiència consideren que les proves que es van realitzar en aquest cas són sòlides i que l’acusat va disposar d’un judici just i una pena correctament aplicada i ajustada a la normativa.

Port de Tarragona