La Fundació Repsol amplia el termini d’inscripció per al programa «Energia amb consciència»

El programa «Energia amb consciència«, de la Fundació Repsol, ha ampliat el seu termini d’inscripcions fins al 29 d’octubre per permetre participar al major nombre de centres interessats en aquesta activitat educativa. Aquesta iniciativa pretén conscienciar i sensibilitzar els alumnes de tercer i quart de secundària sobre com fer un ús més responsable dels recursos energètics. «Energia amb consciència» consta de pràctiques educatives perquè, a través de la simulació d’una auditoria energètica del seu centre educatiu, descobreixin com poden ser més eficients en l’ús de l’energia.

En aquesta activitat, es potencien habilitats de recerca, comunicació i treball en equip, ia més, els alumnes compten amb el suport de voluntaris Repsol, que durant una jornada escolar a l’aula per a realitzar diversos tallers i activitats pràctiques.

Fins el 29 d’octubre, els centres educatius podran inscriure per desenvolupar aquest programa educatiu a través del formulari a fundacionrepsol.com, on també es poden consultar les bases de participació d’Energia amb consciència.

Durant el programa, els alumnes hauran de desenvolupar una simulació d’auditoria energètica del seu centre, i proposar millores per ser més eficients. Els millors informes podran participar al Campionat Energia amb consciència, que premia amb 7.000 i 3.000 euros als centres guanyadors, per posar en marxa les millores recollides en l’auditoria.
Fundació Repsol facilitarà tots els materials i la participació és 100% gratuïta. La convocatòria s’adreça a centres educatius de la Comunitat de Madrid; Regió de Múrcia; Cantàbria, província de A Corunya; província de Ciutat Real; província de Tarragona i província de Bizkaia.

Des del llançament d’aquest programa, ja han participat més de 4.000 alumnes de secundària pertanyents a centres educatius situats a Madrid i en els entorns dels complexos industrials de Repsol i Petronor a la Corunya, Cartagena, Puertollano, Tarragona i Muskiz. A més, més de 250 voluntaris Repsol han col·laborat en aquesta activitat, orientada a conscienciar els més joves per construir un futur més sostenible.

Port de Tarragona