FLASH: La Fiscalia mantindrà l’acusació de rebel·lió per als independentistes presos però demanarà aplicar la pena més baixa possible

Joaquim Forn és un dels processats i serà jutjat pel Tribunal Suprem.

La Fiscalia té intenció de mantenir en la seva qualificació provisional l’acusació per rebel·lió per als presos independentistes, però sol·licitarà que siguin condemnats amb la pena més baixa que permeti el Codi Penal, informa la Cadena SER. Aquesta pena podria arrencar en els quinze anys de presó. El judici al Suprem podria iniciar-se en uns mesos i s’està a l’espera de l’obertura de judici oral. Aquest escrit de qualificació provisional que actualment redacta el Ministeri Públic podria modificar-se i en arribar a l’informe definitiu (al final del judici) haver canviat en funció que durant la vista es produeixin declaracions o valoracions de la prova que puguin fer canviar al fiscal. Això podria fer fins i tot retirar l’acusació si es cregués oportú per part del representant del ministeri fiscal.

Port de Tarragona