El misteri envolta la desaparició de l’exciclista De Jongh, trobat ferit i inconscient en una cuneta de Calonge

El ciclista va ser trobat en aquest marge boscós al costat de la carretera GI-660, a Calonge. / G. Maps

Una patrulla de Mossos d’Esquadra ha trobat ferit i inconscient a Steven de Jongh, l’exciclista professional de nacionalitat holandesa, que va desaparèixer mentre es entrenava per la zona del massís de les Gavarres (Girona). El ciclista es trobava en una zona boscosa al marge de la carretera GI-660, concretament al quilòmetre 11,5 de la via que uneix les poblacions de la Bisbal d’Empordà i Calonge. De Jongh presentava politraumatismes i, tot i la inconsciència, mantenia les constants vitals. L’ex-ciclista holandès té 44 anys i és conegut mundialment per ser director esportiu de l’equip Trek-Segafredo.

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per saber quines circumstàncies han portat a un ciclista experimentat a sortir de la carretera. Una de les hipòtesis amb què treballen els investigadors és que un vehicle hagi xocat amb ell en una carretera estreta i revirada. De Jongh ha estat ingressat en un centre hospitalari, on ha estat traslladat per una ambulància.

Port de Tarragona