Condecoren a títol pòstum al guàrdia civil assassinat a Granada i que va prestar servei a la Comandància de Tarragona

Foto facilitada por la Guardia Civil

El director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón, ha condecorat, a títol pòstum, amb la Creu de l’Ordre del Mèrit de la Guàrdia Civil amb distintiu vermell, a l’agent de la Guàrdia Civil, José Manuel Arcos Sánchez, de 47 anys d’ edat, mort ahir Huétor-Vega (Granada) a conseqüència d’un tret quan prestava servei de seguretat ciutadana

A l’acte han assistit el delegat del Govern, Alfonso Rodríguez; el director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón, el Tinent General, director adjunt operatiu de la Guàrdia Civil, Laurentino Ceña i el General Cap de la Zona d’Andalusia Manuel Contreras, entre d’altres autoritats civils i militars.

L’acte d’imposició ha tingut lloc a la capella ardent, instal·lada a la Comandància de la Guàrdia Civil de Granada. Posteriorment, s’ha s’ha oficiat una missa funeral a la Catedral d’aquesta localitat a la qual ha assistit el ministre de l’Interior, Fernando Gran- Marlaska.

El succés que va portar al fallecimoiento de l’agent ha passat cap a les 04:20 hores del dia d’ahir a Huétor Vega quan una patrulla de la Zubia va interceptar un turisme que circulava a gran velocitat i en identificar l’únic ocupant del vehicle va haver un forcejament entre el guàrdia civil mort i l’ocupant del vehicle, disparant aquest últim contra l’agent. El guàrdia civil ferit va ser ràpidament traslladat a l’hospital del PTS granadí, però els metges no van poder fer res per salvar la vida.

Poc després la Guàrdia Civil va desplegar un ampli dispositiu al voltant del lloc del succés, aconseguint detenir el presumpte homicida quan intentava escapar del cèrcol conduint un vehicle que acabava de robar. El detingut és un individu de 40 anys d’edat, veí de Granada, amb nombrosos antecedents policials. José Manuel Arcos Sánchez, casat i amb dos fills, va ingressar en el cos en 1993. Al llarg de la seva carrera ha ocupat diversos destins, entre els quals es troben la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona i el lloc de Valls.

Port de Tarragona