Alliberada a la Jonquera una segrestada que va enviar un missatge de socors i una foto des d’una finestra d’on estava retinguda

Els Mossos d’Esquadra han detingut a la Jonquera un home de 38 anys de nacionalitat romanesa i investiguen dues dones més, també de nacionalitat romanesa de 25 i 28 anys, per un presumpte delicte de tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual, detenció il·legal i amenaces, per retenir una dona i obligar-la a exercir la prostitució.

Els agents van rebre una informació de la Interpol de Roma d’un possible segrest d’una dona de nacionalitat romanesa que residia a Itàlia. La víctima havia aconseguit enviar una fotografia del carrer on estava retinguda feta des d’una finestra i una carta en què explicava que una persona que havia conegut a través de Facebook la tenia segrestada des de feia uns dies. L’home havia anat a buscar-la a Milà (Itàlia) li havia proposar tenir una relació a Girona. També explicava que aquest home era molt perillós i que el seu objectiu era obligar-la a exercir la prostitució.

Un cop analitzada la fotografia el investigadors van poder identificar el domicili on estava retinguda la víctima i s’hi van adreçar amb l’objectiu de fer les comprovacions oportunes respecte la situació d’aquesta dona. A l’interior del pis hi havia un home que manifestava que convivia amb tres dones. Segons va explicar es tractava de la seva parella sentimental, una amiga d’ella i una noia que acabava d’arribar d’Itàlia a passar uns dies de vacances.

Els agents van poder parlar amb totes elles i la dona que suposadament estava de vacances els va explicar que era la que havia demanat ajuda. En la seva manifestació els va dir que havia conegut l’home a Itàlia i l’havia convençut per anar-se’n a viure amb ell a la Jonquera i mantenir-hi una relació sentimental. Un cop a Catalunya l’havia retingut al pis en contra de la seva voluntat i l’havia amenaçat de mort amb la finalitat que exercís la prostitució. Davant d’aquestes declaracions van detenir l’home i estan investigant les altres dues dones per determinar la seva possible implicació en els fets. La investigació no descarta cap via d’investigació i el detingut passarà a disposició judicial en les properes hores.

Port de Tarragona