El jutge envia a presó a un conductor que circulava en direcció contrària a Berga amb una furgoneta robada

Un home, de 30 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Rubí, ha estat ingressat a presó per ordre judicial com a presumpte autor d’un delicte de robatori i furt d’us de vehicle a motor, un delicte de furt lleu, un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat i dos delictes contra la seguretat viària, informa la Policía catalana. Pels volts de les quatre de la tarda del diumenge 14 d’octubre, els mossos van rebre l’avís que una furgoneta circulava realitzant una conducció anòmala i que en algun tram anava en direcció contrària per la carretera C-16, a l’altura del Túnel del Cadí, en direcció a Barcelona.

Immediatament es va muntar un dispositiu policial per localitzar el vehicle infractor. Poc després dues patrulles van veure’l prop de Cercs (Berguedà) i van intentar aturar-lo. El conductor va fer cas omís de les indicacions dels agents, que van haver d’apartar-se ràpidament de la via per evitar ser atropellats.

La furgoneta va continuar la marxa a gran velocitat i en sentit contrari desplaçant els cons que s’havien instal·lat per l’operació tornada del Pont del Pilar.

Durant la fugida el vehicle escàpol va col·lidir contra dos vehicles que circulaven per la via, sense causar-los lesions als ocupants.

Seguidament, la furgoneta va entrar a la població de Berga i les dues patrulles que l’estaven seguint més una tercera de la comissaria de Berga li van barrar el pas i van aconseguir aturar-lo. Acte seguit va intentar fugir corrents, però va ser interceptat pels mossos.

La furgoneta que conduïa havia estat sostreta el dia anterior a l’Hospitalet de Llobregat. A l’interior hi havia una bicicleta que constava com a sostreta a Puigcerdà, el mateix 13 d’octubre.

El conductor va quedar detingut pel robatori del vehicle, el furt de la bicicleta, atemptar contra els agents, conduir de manera temerària i negar-se a sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia.

Un cop en dependències policials els investigadors van trobar indicis que relacionaven el detingut amb un robatori amb força per encastament de vehicle. El fet es va produir pels volts de les 23.20 hores del mateix dia 13, en una benzinera de Campelles (Ripoll).

El detingut va passar ahir a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Berga, el qual va decretar el seu ingrés a presó.

Port de Tarragona