Deu detinguts en nou registres relacionats amb una banda que va falsificar 2.822 entrades del Barça-Reial Madrid

La Guàrdia Civil, en el marc d’una operació instruïda al Jutjat Instrucció nº 1 de Barcelona, ​​ha detingut aquest matí a deu persones i ha realitzat nou registres relacionats amb una organització criminal acusada de falsificar prop de 3.000 entrades per al partit de futbol entre el FC Barcelona i el Reial Madrid del passat 6 de maig.

Després encarregar la investigació a la Guàrdia Civil, es va poder determinar que almenys vuit empreses van vendre entrades falsificades per a aquest partit aconseguint elevats beneficis. Les empreses captaven socis abonats que cedien els seus carnets per a posteriorment utilitzar el codi QR que apareixia al carnet del soci i així crear una entrada falsificada. Aquestes entrades van ser venudes a alts preus a diferents espectadors i detectades quan van anar a l’estadi amb l’entrada falsificada.

En aquesta fase de la investigació es pretén determinar el grau de connivència i implicació de les persones participants en les empreses i si conformaven una organització criminal, captant abonats per aprofitar-se de les seves carnets per generar entrades falses. L’operació, que es troba sota secret de sumari, continua oberta i es preveu més detencions.

Port de Tarragona