La Policia deté 13 persones en una organització que introduïa falses atletes d’elit a la UE falsificant documentacions des de Barcelona

Archivo / Arxiu

La Policia Nacional han desarticulat a Barcelona una organització criminal dedicada a traficar amb persones des del Pakistan i l’Índia fins a la Unió Europea, proveint-los de documentació falsificada i fent-los passar per suposats atletes d’elit, informa el cos policial. Les rutes i vies de trasllat a Europa eren adaptades a les necessitats i al poder adquisitiu dels seus «clients». S’ha detingut 13 persones a Barcelona ia la seva àrea metropolitana, i s’han intervingut 230 documents d’identitat falsificats, utillatge, diversa documentació relacionada amb les activitats delictives, 14 telèfons mòbils i diners en metàl·lic.

L’operació policial es va iniciar a principis de febrer d’enguany. Els investigadors van rebre diverses informacions sobre una organització criminal internacional que, situada a Barcelona, ​​es dedicava al tràfic de persones des dels seus països d’origen, l’Índia i el Pakistan, amb destinació a diversos països de la Unió Europea.

Després de diverses gestions, els agents van determinar que l’organització tenia una demostrada capacitat d’adaptació a les necessitats dels seus «clients» i a la legislació vigent en els diferents països europeus. D’una banda adaptaven les vies i rutes d’arribada a Europa a les característiques i poder adquisitiu de les persones que contractaven els seus serveis i, a més, els facilitaven la documentació necessària i instruïen respecte a l’encreuament de fronteres. D’altra banda, l’organització estava especialitzada en falsificació de diversos documents d’identitat, dotant els traficats d’identitats fictícies per poder accedir a subsidis o fins i tot arribar a optar a la nacionalitat espanyola. De vegades substituïen identitats per tal de superar les proves d’idioma espanyol requerides per a això.

Falsos karatekes d’elit

Un dels mètodes emprats per traficar amb les persones eren dotar-los de documents falsificats per obtenir visat com a atletes d’elit. Amb això van aconseguir viatjar a Hèlsinki per participar en un torneig organitzat per la Federació Finlandesa de Karate el passat mes de setembre. Posteriorment, els falsos esportistes van ser traslladats fins a Barcelona via Estònia.

Després d’analitzar tota la informació recopilada, els agents van practicar set registres a Barcelona, ​​Badalona, ​​Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i l’Hospitalet de Llobregat i van intervenir un total de 230 documents d’identitat falsificats, 110 documents bancaris per crear situacions legals fictícies, abundant utillatge i material informàtic per dur a terme les falsificacions. A més van confiscar 14 telèfons mòbils, 11 targetes SIM, 2000 euros, 1700 dòlars nord-americans i 317 grams de marihuana.

En total van ser arrestats tretze persones -dotze homes i una dona- originaris del Pakistan, Índia, El Salvador, República Dominicana i Espanya com a presumptes autors de delictes de pertinença a grup criminal, falsedat documental, afavoriment de la immigració il·legal, contra els drets els treballadors i contra la salut pública. Després de la seva posada a disposició de l’autoritat judicial, tres d’ells han ingressat a la presó.

Port de Tarragona