Bombers, Agents Rurals, Mossos i Gendarmerie participen en la recerca dels excursionistes de Sabadell desapareguts a la Cerdanya

Deu dotacions i un helicòpter dels Bombers de la Generalitat i GRAE, tres patrulles de l’equip de Muntanya dels Mossos d’Esquadra i Policia francesa participen en el dispositiu de recerca d’una parella d’excursionistes de Sabadell desapareguts mentre baixaven del cim del Puigpedrós, a la zona de Meranger, a la Cerdanya. Els Bombers de la Generalitat van rebre ahir a les 16.33 hores l’avís d’emergència per activar la recerca de les dues persones. Segons la trucada de l’alertant, un home de 57 anys, ell i la seva acompanyant, una dona de 43 anys, s’havien perdut quan baixaven de fer el cim del Puigpedrós i es dirigien cap al refugi de Malniu.

L’home va explicar que tots dos (que tenen veïnatge a Sabadell i realitzaven excursionisme a la zona) duien roba d’abric, menjar i líquids, i que s’havien desorientat en buscar el camí cap al refugi. Immediatament es va posar en marxa tot el dispositiu de recerca, que comptà amb el Grup d’Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat (GRAE), juntament amb diverses dotacions terrestres i la col·laboració dels equips de muntanya dels Mossos d’Esquadra.

Al llarg del vespre d’ahir , i malgrat les inclemències meteorològiques, els efectius van fer la recerca a peu i van rastrejar la zona propera al refugi, sense obtenir resposta satisfactòria. Com a conseqüència de la boira, la neu i les baixes temperatures, poc abans de les cinc de la matinada es va aturar la recerca i aquesta s’ha reprès a primera hora d’aquest matí.

Així, avui s’han activat fins a 10 dotacions dels Bombers de la Generalitat (amb tres unitats GRAE i diversos vehicles de comandament i avituallament), 3 patrulles dels Mossos d’Esquadra (entre les quals la Unitat de Muntanya i Seguretat Ciutadana) i diversos vehicles de la Gendarmerie francesa.

L’helicòpter, que no s’havia pogut enlairar ateses les males condicions climatològiques, s’ha afegit a la recerca avui a les 16,30 hores, atesa l’aparent millora meteorològica. Així mateix, també s’ha incorporat una unitat del Cos d’Agents Rurals amb dos agents. El dispositiu de recerca coordinat pels Bombers de la Generalitat continua buscant la parella desapareguda, amb la qual no s’ha pogut contactar a través del mòbil des d’ahir a la tarda, sense que hi hagi novetats a hores d’ara.

Port de Tarragona