Tres accidents mortals en un dissabte de pluges que han provocat problemes a les carreteres catalanes

Un dels accidents que s'han registrat a la A-2

Tres persones han perdut la vida en el mateix nombre d’accidents de trànsit ocorreguts aquest dissabte a la xarxa viària catalana. El primer dels accidents es va produir minuts després de les set del matí a la C-58, al terme municipal de Ripollet, a la comarca del Vallès Occidental. El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que, per causes que s’estan investigant, un turisme s’ha sortit de la via en un accident on ha mort la conductora i única ocupant del vehicle: S: MB, de 48 anys i veïna de Castellar del Vallès. Cinc patrulles de Mossos, una dotació de Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) han atès l’emergència.

El segon dels accidents mortals ha passat al punt quilomètric 367 de la carretera C-31, a Ventalló, a la comarca de l’Alt Empordà a dos quarts d’onze del matí. Dos cotxes han xocat lateralment, provocant la mort de A.R.H., de 84 anys, de nacionalitat francesa i veïna de l’Escala. Al vehicle viatjava també una persona que va resultar ferida lleu i va ser traslladada a l’hospital de Figueres. Com a conseqüència del succés es van mobilitzar quatre patrulles Mossos, cinc dotacions de Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies del SEM. La via va quedar afectada en un dels sentits, donant-se pas alternatiu als vehicles per espai de dues hores, fins que s’ha normalitzat la situació.

L’últim dels successos mortals ha tingut lloc a la C-55, a l’altura de Castellbell i el Vilar, a la comarca del Bages, a les 17.21 hores. Dos vehicles han xocat frontalment per causes que es desconeixen. En l’accident ha mort una persona i dues més han resultat ferides i han estat traslladades a l’hospital de Manresa. Sis patrulles de Mossos, dues dotacions de Bombers i tres ambulàncies del SEM van atendre el trànsit i els ferits.

Accidents a la A-2

En l’apartat d’incidències viàries d’aquest dissabte, cal destacar els diferents talls que s’han registrat en diversos punts de l’A-2 com a conseqüència de diversos accidents múltiples que han ocorregut en aquesta autovia. El principal dels problemes s’ha registrat a l’altura del Bruc, on s’han registrat fins a deu hores de talls. Els successos més importants fan referència a un accident amb un camió implicat, que ha vessat combustible sobre la via. Minuts després s’han registrat diversos xocs en un tram d’un quilòmetre. Cinc cotxes van estar implicats en un accident múltiple i altres set turismes van estar relacionats en un succés en què també va intervenir una furgoneta i un camió. Diverses ambulàncies del SEM van traslladar ferits als hospitals de Martorell i Igualada. No es descarta que la via estigui afectada d’alguna manera al llarg del cap de setmana com a conseqüència d’aquests fets.

Port de Tarragona