Localitzats amb vida els excursionistes perduts a la Cerdanya, que haurien patit hipotèrmia i congelacions

El helicóptero del GRAE. Foto de archivo.

El dispositiu de recerca dels dos excursionistes desapareguts des de dissabte els han trobat amb vida i han estat evacuats a l’hospital de la Cerdanya. Han estat trobats per l’helicòpter de la Gerdarmerie a la zona de Malforat, a la part francesa de la Cerdanya. Els excursionistes patien hipotèrmia i s’està valorant les seves lesions, entre les quals es troben la congelació d’algunes parts del seu cos, ja que van dormir a l’aire lliure a temperatures inferiors als 7 graus sota zero. Els hospitalitzats són una home de 57 anys i una dona de 43, veïns de Sabadell, que a dos quarts de cinc de dissabte van donar avís que s’havien perdut quan baixaven del cim del Puigpedrós i es dirigien cap al refugi de Malniu. Si es confirmés que van ser advertits al refugi de la presumpta imprudència d’ascendir al cim amb mal temps, els rescatats podrien enfrontar-se a haver de pagar el cost del seu rescat.

 

Bombers, Agents Rurals, Mossos i Gendarmerie participen en la recerca dels excursionistes de Sabadell desapareguts a la Cerdanya

Port de Tarragona