Macro operació de Mossos i Guàrdia Urbana amb gairebé 1.000 agents, 30 detinguts i 40 registres a narcopisos de Barcelona

Una trentena de persones han estat detingudes aquest matí en una gran operació policial protagonitzada per Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra contra els narcopisos de Ciutat Vella, a Barcelona. La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Policia catalana ha estat l’encarregada de l’operatiu de Mossos, que compta amb la participació d’un helicòpter. La major part dels arrestats són de nacionalitat dominicans.

El jutjat d’instrucció 27 de Barcelona dirigeix ​​l’operació que s’està duent a terme avui a les zones de Gòtic i Raval, informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La causa està oberta pels delictes contra la salut pública i organització criminal. L’operació, que ha estat coordinada pel titular d’aquest jutjat barceloní, compta amb la intervenció de 40 lletrats de l’administració de justícia per tal de poder fer els registres de forma simultània. Un cop fet el registres dels narcopisos es procedirà al seu precinte i tancament.

Els efectius d’emergència i policials tenen dos punts de reunió: un a la Rambla del Raval cantonada amb el carrer Hospital i el carrer Parlament, a la confluència d’aquest carrer amb la ronda de Sant Pau. L’actuació és una continuació de les portades a terme en els dos últims anys a la zona, on ja s’havien detingut 139 persones i es van desmantellar un centenar de pisos on es traficava amb drogues.

Port de Tarragona