Dos aluniceros, detinguts a Madrid després d’una perillosa persecució sense llums i llançant extintors a les patrulles

Imatges de la càmera tèrmica de l'helicòpter policial on es veu el moment que els delinqüents buiden un extintor contra la patrulla.

La Policia Nacional han detingut dos homes després d’una persecució a bord d’un vehicle d’alta gamma per la M-40 de Madrid en direcció sud. El turisme va acabar col·lidint contra la mitjana iniciant-se una persecució a peu que va finalitzar amb la detenció de dos dels tres ocupants. A més, el passat divendres va ser detingut un altre home que conduïa un vehicle de similars característiques els ocupants presumptament van llançar contra els policies uns extintors que havien robat moments abans en una gasolinera.

Els fets van passar dilluns passat quan els agents van observar un vehicle d’alta gamma amb tres ocupants que circulava a elevada velocitat per l’Avinguda d’Andalusia. Quan van detectar la presència policial van accelerar la marxa saltant-se semàfors en vermell i realitzant girs prohibits, tot això amb els llums del vehicle apagades per evitar ser aconseguits. Finalment el turisme va topar contra la mitjana de la M-40 i els tres ocupants van emprendre la fugida sent aconseguits dos d’ells instants després pels agents. Els policies van comprovar que el turisme havia estat sostret de manera que van arrestar els dos subjectes com a presumptes responsables d’un delicte de robatori de vehicle i atemptat contra agent de l’autoritat.

Van llançar extintors als agents

En una altra actuació policial que va tenir lloc divendres passat de matinada al districte madrileny de Carabanchel, es va produir una persecució policial recolzada pel Servei de Mitjans Aeris de la Policia Nacional. Els agents van perseguir dos vehicles els ocupants havien sostret prèviament dos extintors d’una gasolinera. Mentre anaven circulant van ruixar als vehicles policials amb els extintors, creant un núvol de pols per així dificultar el seu seguiment i posant en risc als vehicles que circulaven per la via. Instants després fins i tot van llançar un d’ells impactant contra el vehicle policial, sense resultar ferit cap agent.

En el moment en que van observar la presència de diversos cotxes patrulla dels ocupants d’un dels vehicles van baixar del turisme i van fugir a peu. Els policies van aconseguir arribar a un d’ells, que va ser detingut com a presumpte responsable d’un delicte d’atemptat contra agent de l’autoritat, resistència i desobediència, robatori de vehicle, danys i tinença il·lícita d’armes. A més van comprovar que li buscava un jutjat de la localitat de Getafe per un delicte de robatori amb força.

Aquesta mateixa nit al districte d’Hortaleza un altre vehicle, també de gamma alta, va envestir un radiopatrulla mentre es donava a la fuga després d’haver sorprès els ocupants intentant assaltar un establiment. Un d’ells va abandonar el vehicle a la carrera però va ser aconseguit i detingut pels policies que intenten esbrinar la seva possible participació en altres robatoris amb força.

Totes les investigacions continuen obertes per tal d’identificar i detenir la resta d’ocupants dels vehicles.

Port de Tarragona