Detingut un narcotraficant a Valls que duia una pistola amagada dins el comptaquilòmetres del cotxe i es decomissa un quilo de cocaïna

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimecres al matí un home de 37 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Valls, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública en la vessant del tràfic de drogues i un delicte de tinença d’armes, per posseir una pistola amagada dins el quadre d’instruments del seu cotxe. Els fets van tenir lloc quan una patrulla de seguretat ciutadana va aturar un vehicle després que el seu conductor fes diverses maniobres evasives en detectar la presència policial.

Els mossos, davant el nerviosisme del conductor, van decidir fer un escorcoll superficial del conductor i del seu vehicle. D’aquesta manera, els agents van poder localitzar al costat del canvi de marxes una bossa de plàstic amb diverses paperines de cocaïna. Entre el conductor i el vehicle, els mossos van trobar prop de 2.000 euros en efectiu.

Davant d’això, els agents van traslladar el detingut i el vehicle a dependències policials per poder fer un registre del vehicle més exhaustiu. Això va permetre als mossos trobar una arma de foc de 9mm amb munició real al carregador, tot amagat darrera del quadre del comptaquilòmetres del cotxe. A partir d’aquesta detenció, agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Camp de Tarragona van assumir el cas.

Un quilogram de cocaïna

Amb la investigació en mans dels agents de la DIC, aquest mateix dimecres es va detenir tres homes més, de 22, 33 i 63 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Valls i Santa Coloma de Gramenet. L’individu de 22 anys per un delicte de tràfic de drogues i els altres dos per un delicte de desobediència.

Un cop comprovades les seves relacions amb el cas, després de prendre declaració amb lletrat, els mossos van deixar sense efecte els dos detinguts per desobediència a l’espera de ser citats pel jutge.

La investigació va continuar amb una entrada i escorcoll aquest dijous en un pis situat al municipi de Valls que els detinguts feien servir per emmagatzemar la droga i poder vendre-la al detall a compradors d’arreu del Camp de Tarragona.

Els mossos van localitzar 1.060 grams de cocaïna, una bàscula de precisió, bosses de plàstic retallades i filferros per preparar paperines de venda al detall, 2.000 euros en bitllets petits i material emprat per adulterar la cocaïna abans de la venda al consumidor final. A més, els mossos van trobar també anotacions a mà on es reflecteixen els guanys i despeses

Els detinguts van passar ahir divendres a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Valls i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Port de Tarragona