Un robatori violent a un pàrquing de Barcelona condueix els Mossos a interceptar a Roda un camió amb dues tones de haixix i marihuana

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 21 d’octubre un home, de nacionalitat portuguesa i 50 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i va decomissar 2.025 quilos d’haixix i marihuana, que transportava dins un camió estacionat a una àrea de descans de Roda de Barà.

La investigació, duta a terme pel Grup de Robatoris Violents de Barcelona, s’inicia a partir d’un robatori violent a Barcelona de dues persones que assalten una persona a l’interior d’un pàrquing. En el decurs de les indagacions policials els agents constaten que els dos atacants, un home i una dona, formen part d’un grup criminal dedicat als robatoris violents, entre d’altres a traficants. En aquesta fase de la investigació els mossos tenen accés a una informació segons la qual estava previst un transport amb un camió pel sud de Catalunya d’una gran quantitat de drogues amb destí al centre d’Europa. De les indagacions també es desprenia la possibilitat que el camió fos assaltat a França pel grup criminal un cop hagués passat la frontera.

Després d’examinar la informació generada per la investigació i amb la finalitat de detectar i interceptar el carregament, es va establir un dispositiu policial des de l’Hospitalet de l’Infant fins al Vendrell, juntament amb patrulles de l’Àrea Regional de Trànsit Tarragona. Cal destacar que els policies desconeixien la marca i model del camió i només disposaven d’informació respecte del nom d’una empresa. En aquest sentit la recerca es va centrar en els vehicles que estiguessin retolats exteriorment amb aquest nom.

Sobre les 08:30 hores del dia 20 d’octubre els mossos van localitzar el camió, de dotze metres de llargada entre cabina i remolc, estacionat en una àrea de descans de Roda de Berà. El seu destí era la ciutat alemanya d’Hamburg i anava carregat de palets plens de mobles per a la llar embalats preceptivament pel que fa a aquesta mena de transport.

Donat que els agents tenien la sospita que es podia tractar del vehicle investigat el van traslladar a la comissaria de Tarragona amb l’objectiu de realitzar-hi un escorcoll meticulós i comprovar si contenia droga.

Un cop dut a terme l’escorcoll els investigadors van comprovar que el camió transportava una gran quantitat d’haixix i marihuana, amagada als mobles que carregava.

El pesatge de la droga intervinguda es va traduir en 1.795 kg d’haixix i 230 de marihuana, amb un pes total de 2.025 kg.

El conductor, que ja tenia antecedents a Itàlia per tràfic de drogues, va passar a disposició judicial al Jutjat d’Instrucció de Tarragona, que en va decretar el l’ingrés a presó provisional .

Els mossos també van detenir a Badalona i Sabadell les dues persones, un home algerià i una dona marroquina de 45 i 34 anys, com a presumptes autors del robatori violent de Barcelona a partir del qual es va originar tota la investigació. Després de passar a disposició judicial el jutge va decretar presó provisional per a la dona i llibertat amb càrrec per a l’home.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Port de Tarragona