Una granada, que realment era la sivella d’un cinturó, provoca evacuacions a les estacions de Sants a Barcelona i Atocha a Madrid

La apariencia visual de la hebilla difiere poco de una granada real tal como puede comprobarse en la fotografía.

Un objecte amb forma de granada detectat en una maleta a l’escàner dels vigilants de seguretat situats en els accessos a l’AVE a l’estació de Sants, ha provocat l’alarma en l’entorn ferroviari tant a Barcelona com a Madrid. De fet, el servei d’alta velocitat ha quedat interromput. El presumpte explosiu era una sivella de cinturó. El problema s’ha ampliat a causa de que entre que s’ha detectat la imatge de la «granada», a les vuit d’aquest matí, i l’avís policial, han passat uns minuts en què el viatger que portava la maleta ha pogut accedir al tren amb destinació a la capital d’Espanya.

Els TEDAX de Mossos d’Esquadra i Policia Nacional han actuat mentre la policia catalana desallotjava dos trens per a realitzar inspeccions mentre es sol·licitava a Renfe que s’interrompés la circulació d’alta velocitat. El tren on viatjava el passatger, que va resultar ser una dona, havia d’arribar a Atocha a les deu i quart. Minuts abans Adif ha ordenat l’evacuació de les persones que es trobaven a l’estació, mentre que els trens eren detinguts abans d’entrar a l’estació.

Port de Tarragona