Detingut un conductor a Callús després de provocar un accident mortal, fugir a peu, conduir sense permís, amb alcoholèmia positiva i drogues

Arxiu / Archivo

Els Mossos d’Esquadra han detingut avui un home de 27 anys, nacionalitat espanyola i veí de Manresa, com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi imprudent i dos delictes contra la seguretat viària, un per conduir amb una taxa d’alcohol penalment punible i donar positiu en estupefaents i un altre per conduir amb el permís sense vigència per pèrdua de punts.

Els fets han passat a tres quarts de set del matí d’avui, a la carretera C-55, al seu punt quilomètric 41.6, dins el terme municipal de Callús, a la comarca del Bages. El conductor ferit molt greu ha estat traslladat en helicòpter a l’hospital Parc Taulí de Sabadell, on ha mort aquesta tarda. La víctima mortal és C.A.C., de 39 anys i veí de Cardona.

Els agents, en arribar al lloc de l’accident han comprovat que es tractava d’un xoc entre dos turismes on un dels conductors estava ferit molt greu, i el conductor de l’altre vehicle havia fugit a peu. Un tercer vehicle també havia estat afectat per la col·lisió però el seu conductor estava il.lès.

Els agents, després d’assistir el conductor ferit, han intentat localitzar l’home que conduïa el turisme causant de l’accident i poca estona més tard l’han localitzat.

En identificar-lo els mossos han comprovat que l’home havia conduit amb el permís sense vigència ja que havia perdut tots els punts del carnet. Després de comprovar que no tenia ferides, els agents han vist que presentava símptomes evidents de trobar-se sota la influència de begudes alcohòliques

En fer la prova d’alcoholèmia, l’home ha donat un resultat positiu de 0,61 mg/l en aire expirat, més del doble per sobre del límit màxim permès en aquests casos, que és de 0,25 mg/l i en fer-li la prova de drogues, el conductor també ha donat positiu en THC (cànnabis).

Per aquest motiu, els agents han detingut l’home com a presumpte autor d’un delicte de lesions greus per imprudència i dos delictes contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues i conduir amb el permís sense vigència per la pèrdua total de punts.

Durant la tarda d’avui, el conductor que havia resultat ferit a l’accident ha mort a l’hospital, motiu pel qual els mossos també han imputat al causant de l’accident un delicte d’homicidi imprudent. El detingut, que té antecedents, passarà a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Manresa en les properes hores.

Port de Tarragona