Un jove mor després de ser immobilitzat pels Mossos i Policia Local d’Abrera en resistir-se a ser traslladat a un psiquiàtric

Un jove de 27 anys va morir divendres passat a la localitat barcelonina d’Abrera durant una actuació policial que tenia com a objectiu permetre que unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) li traslladessin a un centre psiquiàtric. Efectius de Mossos d’Esquadra, Policia Local i personal sanitari van intentar reduir al jove, sobre el qual hi havia una ordre sanitària per al seu ingrés, però que es va resistir a ser traslladat. El jutjat de Martorell s’encarrega de la recerca relacionada amb aquest cas.

Minuts després de les dues de la tarda de divendres passat, personal sanitari del SEM va anar al domicili i va sol·licitar l’ajuda policial en un protocol ja establert. El jove que havia d’ingressar involuntàriament era corpulent i es va oposar al seu trasllat, el que va fer necessària l’actuació dels policies per conduir-lo a l’ambulància. Malgrat que en tot moment es va mantenir conscient durant el forcejament, en entrar a l’ambulància va patir una parada cardiorespiratòria i, malgrat les maniobres de reanimació que li van realitzar a l’interior del vehicle sanitari, va arribar a l’hospital de Martorell sense vida. En l’actuació no es van utilitzar ni armes, ni pistola Taser.

Port de Tarragona