Espanya podria prohibir la circulació de cotxes de gasolina i dièsel el 2050 i interromprà la seva venda en 2040

Espanya pretén prohibir la venda de cotxes dièsel i gasolina a partir de 2040 i pretén que deu anys després, el 2050, ja no puguin circular pels nostres carrers i carreteres vehicles que emetin CO2. Aquesta és una de les mesures que es troben en l’esborrany de la nova Llei del Canvi Climàtic i Transició Energètica, que el Ministeri per a la Transició Ecològica ha lliurat a la resta de grups polítics.

Entre els vehicles que seran vetats en la circulació es troben els híbrids que no siguin de zero emissions. Pel que fa als vehicles elèctrics, es pretendrà que es nodreixin d’una electricitat que procedeixi d’energies renovables. Espanya s’unirà, si l’aquesta llei prospera, a altres països com França o Gran Bretanya, que ja han fet pública una mesura similar. Altres països com Dinamarca, Alemanya, Holanda o Irlanda pretenen vetar els vehicles que emetin CO2 en 2030 i Noruega ho fa encara abans: el 2025.

Aquesta mesura constituirà un terratrèmol per a les firmes automobilística que reben aquest «avís a navegants» a l’hora de pensar en la seva producció futura. De fet marques com Toyota o Volvo ja estan pensant en una imminent decisió. La firma sueca es dedicarà a la venda exclusiva d’elèctrics el proper any, mentre la japonesa Toyota (una de les pioneres en la tecnologia de motors elèctrics) deixarà en els pròxims mesos de comercialitzar turismes donessin a Europa. La nova mesura obligarà les gasolineres a adaptar-se als nous temps, amb la instalacion de punts de càrrega.

Port de Tarragona