Mossos i Policia Nacional desarticulen a Alacant una organització criminal que va cometre atracaments a Reus, Castellbisbal i Vilafranca

Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) juntament amb agents de la Policia Nacional, van detenir entre el 31 d’octubre i el 2 de novembre tres homes i una dona, de nacionalitat espanyola i entre 20 i 47 anys, com a presumptes autors de tres robatoris amb violència i/o intimidació.

La investigació, duta a terme per part de la Unitat Central d’Atracaments de la DIC, es va iniciar a començaments del mes d’octubre a partir d’un atracament amb arma de foc ocorregut el dia 5 en una entitat bancària de Castellbisbal. A les 13.10 hores l’atracador va demanar els diners a un dels tres treballadors que hi havia esgrimint una arma de foc.

El lladre va agafar els diners dels diferents calaixos i també va apropiar-se d’una bossa que contenia 12.000 euros, en total se’n va emportar 20.000. L’home va fugir amb una motocicleta i en traçar una rotonda va caure. Dos vianants el van ajudar i va continuar la seva fugida, tot i que va perdre la gorra en l’accident.

Fruit de les primeres gestions d’investigació es va poder determinar l’autoria d’aquest fet i la relació amb altres dos il·lícits perpetrats amb anterioritat.

El primer dels dos fets anteriors va ocórrer el 27 de setembre quan dos dels lladres van entrar en una empresa de Reus i van exhibir una arma de foc. Van amenaçar dos treballadors i amb empentes i cops els van portar a on hi havia dues caixes fortes. Van intentar que els empleats les obrissin, però com que no van poder, els dos individus van fugir sense emportar-se res.

Una de les víctimes va haver de ser tractada mèdicament pels cops. A més, els investigadors van identificar un dels dos assaltants que els testimonis van confirmar.

El segon fet va succeir el 4 d’octubre quan dos homes van intentar atracar un establiment a Vilafranca del Penedès amenaçant els treballadors amb dos armes de foc, però van tornar a marxar sense emportar-se res. Ara bé, abans de marxar van donar un cop de puny al nas a un dels treballadors.

A partir de les gestions d’investigació es va poder esbrinar que els lladres s’havien desplaçat amb una motocicleta i es va poder identificar un dels individus, al qual també van reconèixer les víctimes.

La investigació policial es va centrar en localitzar i detenir al líder del grup que té nombrosos antecedents. Les gestions d’investigació van determinar que estaria a la Comunitat Valenciana. Per aquest motiu es va formar un equip conjunt d’investigació amb Policia Nacional.

El 31 d’octubre es van detenir a la província d’Alacant els dos lladres que havien estat identificats en els robatoris violents de Reus i Vilafranca del Penedès. L’endemà els agents van fer una entrada i registre al domicili del principal investigat, ubicat a la localitat de Santa Pola.

El dia 2 de novembre els efectius policials van fer una altra entrada i perquisició al domicili de l’altre detingut que estava situat al Vendrell. I tres dies després els policies van detenir a Reus la seva parella juntament amb un altre home que estarien relacionats amb els fets investigats.

En les dues entrades que es van fer els agents van trobar una arma de foc detonadora que havia estat modificada i habilitada per disparar, una defensa elèctrica tipus Taser, una defensa extensible, un esprai de defensa, munició real, uns 4.550 euros i aparells de telefonia mòbil.

Els quatre detinguts van passar a disposició judicial i els dos primers arrestats van ingressar en centres penitenciaris de la Comunitat Valenciana i els altres dos es troben en llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona