Detenen un especialista en robar mòbils dels carrets de cotxets de nens a botigues de Tarragona

Imatge d'una càmera de seguretat d'un dels moments en que es comet un dels furts. / Mossos

Els Mossos deTarragona han posat a disposició judicial un home de 52 anys, de nacionalitat xilena i veí de l’Hospitalet de Llobregat, com a presumpte autor de tres delictes de furt comessos a mares que portaven un coxet de nen. La investigació policial es va iniciar el passat 27 d’agost arran de la denúncia d’una dona qui va explicar que havia patit el furt del seu telèfon mòbil mentre es trobava comprant en una botiga de l’avinguda Catalunya de Tarragona. Segons la víctima, va deixar el telèfon a la bossa del cotxet que portava i quan va voler agafar-lo de nou ja no hi era.

Els mossos van rebre una segona denúncia per un fet similar. En aquest cas va ser el passat 5 de setembre en una altra botiga de Tarragona. La víctima va adonar-se en acabar de comprar que algú li havia pres el seu mòbil de l’interior de la bossa del cotxet del seu fill.

El tercer furt es va produir el 3 de novembre mentre la víctima, amb el seu fill al cotxet, i una amiga es trobaven en una botiga del carrer Gasòmetre de Tarragona. El lladre, fent com si parlés per telèfon, es va apropar al cotxet de la dona i aprofitant un descuit va agafar el mòbil de l’interior de la bossa.

De l’estudi de les imatges, els mossos van comprovar que es tractava de la mateixa persona però no el tenien identificat. El passat divendres mentre tres membres del Grup de Delinqüència Urbana feien tasques de seguretat ciutadana van veure un home que coincidia amb l’autor dels furts.

Els mossos el van identificar i van comprovar que es tractava de l’individu que apareixia a les imatges dels establiments cometen els furts. A més, l’home portava una bossa bandolera i una bossa de paper com les que s’havien utilitzat en dos dels furts per amagar els dispositius. Per tot plegat, els agents van detenir l’home com a presumpte autor dels tres furts.

El detingut, amb dos antecedents per furts a Barcelona i Vilafranca del Penedès, va passar a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i va quedar en llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona