Les ambulàncies del SEM utilitzaran un software que els permetrà enviar a l’hospital la situació i les constants vitals del ferit abans d’arribar

Ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) s’enviaran de forma telemàtica un informe sobre el pacient que traslladen a l’hospital de destinació mitjançant un programari denominat Estació Clínica d’Emergències (ECE). Aquesta intercomunicació permetrà que els metges coneguin la situació i les constants vitals en què es troba la persona que és atesa d’emergència i preparar-se perquè la seva entrada al centre sanitari sigui dirigida de forma més efectiva.

El nou sistema, que ja s’ha implantat en algunes regions sanitàries i es preveu que s’estengui a tot Catalunya durant el primer trimestre del 2019. En els pocs mesos en què ja s’han utilitzat, en algunes ciutats de les províncies de Barcelona i Girona, s’han realitzat gairebé mig milió d’informes digitals de pacients traslladats. Aquesta nova tecnologia serà especialment útil en llargs trasllats i en casos crítics com infarts o ictus. En aquest últim cas el sistema permetrà realitzar videoconferències que permetin als neuròlegs conèixer en temps real els símptomes del pacient.

Port de Tarragona