Tres detinguts a Barcelona i Badalona per «enganyar» a les escurabutxaques aconseguint que bitllets de 5 fossin detectats com de 50 euros

La Policia Nacional han detingut tres ciutadans xinesos que enganyaven a les màquines escurabutxaques mitjançant la manipulació de bitllets de cinc euros. Amb aquest sistema introduïen el bitllet a la màquina després de ser modificat, de manera que aquesta ho detectava com si fos de 50 euros. Després de donar a recuperar l’import aconseguien 50 euros legítims per cada bitllet de cinc. Han estat detingudes tres persones a Badalona (2) i Barcelona com a presumptes autors de delictes de falsificació de moneda i estafa.

Les investigacions es van iniciar a finals del passat mes de juliol després d’esbrinar que persones desconegudes estaven enganyant a les màquines escurabutxaques amb el sistema esmentat. Un cop realitzades les indagacions, els agents van localitzar tres persones de nacionalitat xinesa que havien actuat en diversos bingos de Catalunya, arribant a introduir més de 100 bitllets adulterats en un sol establiment.

Després d’identificar als autors, els investigadors van establir el corresponent dispositiu al voltant d’ells i van constatar la seva il·lícita activitat, comprovant que realitzaven estudis minuciosos de les màquines fins a localitzar alguna «feble». Fa pocs dies eren detinguts dos d’ells a Badalona i el tercer a Barcelona. Els agents han detectat casos a Catalunya, Balears i Canàries amb els quals haurien obtingut un benefici de més de 40.000 euros.

La col·laboració dels empresaris del sector amb els agents va ser definitiva per resoldre el cas. La ràpida difusió de la debilitat d’aquestes màquines en la detecció dels bitllets va transcendir fins a ells, de manera que van canviar i van bloquejar les màquines afectades per així aturar el frau.

Port de Tarragona