Policia Nacional i la DEA norteameriana donen un cop al narcotràfic amb 650 quilos de cocaïna confiscada i sis detinguts a Madrid i Galícia

La Policia Nacional amb la col·laboració del CTI de Colòmbia i la DEA Americana s’han confiscat a Galícia de 650 quilos de cocaïna i han desarticulat una organització de narcotraficants ja coneguts per la policia. Els investigadors van localitzar un xalet, utilitzat com a magatzem de seguretat, on van aconseguir detectar-ocultant la droga en un turisme caleteado. Gràcies a aquesta operació s’ha detingut sis dels implicats en la xarxa a Galícia i cinc més a Madrid.

L’operació va començar quan el CTI de Colòmbia i la DEA Americana va advertir als agents que diversos subjectes d’origen gallec es trobaven a Colòmbia negociant l’adquisició d’una partida de substància estupefaent. Les primeres indagacions van permetre als investigadors identificar diverses de les persones implicades en diferents punts d’Espanya. En concret els investigats es situaven a Madrid, Ourense i diverses localitats de la comarca del Salnés (Pontevedra).

Avançades les investigacions dels agents van localitzar un habitatge susceptible de ser el lloc on els narcotraficants emmagatzemaven la droga. Amb aquesta esbrinament els agents es van centrar en aconseguir tota la informació necessària per avortar la distribució de la cocaïna per Espanya. Una vegada que es van cerciorar del dia en què els implicats podrien rebre l’estupefaent, es van establir diversos dispositius amb l’objectiu de detenir els investigats i confiscar la droga. Així mateix van comprovar que un turisme i una furgoneta s’endinsaven en el referit habitatge, de manera que davant les sospites que efectivament la droga havia de ser rescatada de guarderia, un equip del GEO va assaltar l’immoble i va descobrir als arrestats ocultant la droga en un compartiment del turisme.

Al mateix temps els agents van procedir a la detenció de les persones implicades, cinc a Madrid i sis a Galícia i van intervenir aproximadament 650 quilos de cocaïna. A més van confiscar 50.000 euros, diversa documentació, quatre vehicles i diversos terminals telefònics. Amb aquesta operació s’ha desarticulat una organització de narcotraficants que pretenia distribuir cocaïna a casa nostra

Port de Tarragona