Troben el submarí argentí que va desaparèixer fa un any a l’Atlàntic amb 44 tripulants

Un tuit de l’Armada argentina ha anunciat la troballa del submarí Ara Sant Joan perdut en aigües de l’Atlàntic fa un any amb 44 tripulants al seu interior. El text ha estat el següent: «El #MinisterioDeDefensa i la #ArmadaArgentina informen que en el dia de la data, havent-se investigat el punt d’interès N ° 24 informat per Ocean Infinity, mitjançant l’observació realitzada amb un ROV a 800 metres de profunditat , s’ha donat identificació positiva al #AraSanJuan «.

L’Ocean Infinity va informar que el submarí estava localitzat a 800 metres de profunditat, a uns 600 quilòmetres de Comodoro Rivadavia, on s’havia muntat el centre d’operacions durant la recerca. L’empresa Ocean Infinity treballava des del passat setembre a la recerca de la nau i facturarà a l’Argentina 7,5 milions de dòlars per la troballa.

El submarí argentí va desaparèixer el 15 de novembre de l’any passat amb 44 tripulants a bord, quan es dirigia des d’Ushuaia a Mar del Plata.

La nau va participar en unes maniobres al port austral d’Ushuaia i el 13 de novembre va partir de nou cap a Mar del Plata, trajecte en el qual, a uns 400 quilòmetres de la costa i l’endemà passat, va fer la seva última comunicació.

Hores abans, el comandant va alertar d’una fallada provocat per l’entrada d’aigua per un conducte de ventilació (snorkel), que es va filtrar en el compartiment de les bateries elèctriques i va produir un principi d’incendi. Enmig d’una gran incertesa, diverses agències internacionals van reportar una explosió hores després de desaparèixer el submarí, prop d’on es va perdre la seva pista. Va ser aquí on va començar un operatiu de recerca sense precedents a Argentina en què van participar naus de Rússia, Gran Bretanya i Estats Units.

Port de Tarragona