El vídeo d’una dotzena de gossos caient per un precipici durant una caça aixeca protestes a Podem i entre els animalistes

Pablo Iglesias, secretari general de Podem, ha expressat la seva indignació sobre un vídeo que s’ha fet viral i que mostra una munteria en la qual participen un elevat nombre de gossos caçadors. En un moment d’aquell matí de caça, 1 cérvol és assetjat pels cans a la vora d’un precipici i una dotzena dels animals cauen per ell, sense que se sàpiguen si algun d’ells mor. El diputat d’Equo també ha qualificat el fet com «un desastre», mentre que des de la Reial Federació Espanyola de Caça (RFEC) i les Federacions Autonòmiques de Caça (FAS) es mostren consternades per l’accident que van patir diversos gossos i un cérvol en el terme d’Herreruela, Càceres, i en què alguns cans van caure per una Risquera quan es trobaven perseguint un cérvol al camp. El sector cinegètic vol recalcar que és un fet totalment fortuït i aïllat, fruit de l’instint i la naturalesa dels gossos. Es lamenten des de la federació que els animalistes no van mostrar el seu pesar per la mort de dos caçadors en altres ocasions, en les que van intentar salvar els seus gossos.

 

Port de Tarragona