El magistrat Manuel Marchena renúncia a la candidatura a la presidència del Suprem i del Consell General del Poder Judicial

El magistrat del Tribunal Suprem Manuel Marchena ha emès avui un comunicat anunciant la seva renúncia a ser candidat a presidir el Tribunal Suprem i el Consell General del Poder Judicial (CGPJ). D’aquesta manera, afirma, reivindica la seva independència i continuarà presidint la sala que jutjarà el cas relacionat amb el referèndum de l’1-O.

En el seu comunicat Marchena explica que es veu obligat a fer unes precisions davant “les notícies divulgades en els últims dies” sobre la seva “hipotètica designació com a president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial”.

“Mai he concebut l’exercici de la funció jurisdiccional com un instrument al servei d’una o altra opció política per controlar el desenllaç d’un procés penal”, comença assenyalant. Afegeix que la seva trajectòria com a magistrat “ha estat sempre presidida per la independència com a pressupost de legitimitat de qualsevol decisió jurisdiccional”.

“L’examen de les resolucions que durant aquests anys he dictat com a magistrat del Tribunal Suprem -de forma essencial com a president de la Sala Admissió de les causes contra aforados- és la millor mostra de que mai he actuat condicionant l’aplicació del dret a la opció política del querellat o denunciat “, afegeix en el seu comunicat.

Port de Tarragona